NorthernLightsWeekend 2017

Helga 9.-12. Februar ble den fjerde årlige workshopen for JB´s/juniorer i northern neighborhood arrangert. The northern neighborhood er en del av CISV International, bestående av landene i den nordlige delen av Europa. Workshopen har de siste tre årene hatt navnet NICE weekend, men byttet navn i år til Northern Lights Weekend. På leiren var det rundt 60 interesserte og engasjerte deltakere, hvor Litauen, Estland, Finland, Sverige, Danmark, Norge og Island var representert. I tillegg hadde vi noen internasjonale deltagere; tre fra Østerrike, én fra Canada og én fra Tyskland. CISV norge hadde sju representanter fra hele landet, i tillegg til at flinke Line var med i staben.

Årets fokus område er Human Rights, eller Menneskerettighetene. Workshopen hadde forskjellige aktiviteter og diskusjoner som omhandlet dette. Vi har diskutert om menneskerettighetene faktisk er universelle, hvordan personer som tilhører seksuelle- eller kjønnsminoriteter får sine rettigheter oppfylt og mange andre engasjerende tema. Mange av aktivitetene var basert på diskusjoner, i store og mindre grupper. Det var veldig spennende å høre på så mange vidt forskjellige meninger. Mange av diskusjonene gikk også ut på hvordan rettighetene blir fulgt og tolket innad i landene. Jeg ble sjokkert over hvor store forskjeller det er mellom oss og alle disse landene som er så nære oss selv. For eksempel i Finland, et sted jeg trodde var så likt Norge det gikk an å være, blir det satt tvil ved om homofile skal få lov til å gifte seg, heldigvis vil det bli lovliggjort den 1. Mars i år (JIPPI).

Jeg er takknemlig for at jeg i to år nå har fått lov til å være med på disse workshopene, og møte så utrolig mange engasjerte ungdommer. Hvor reflekterte folk på min egen alder kan være, er så fantastisk å se og høre. Jeg er superfornøyd etter en helg med mange spennende og lærerike aktiviteter, en kjempedyktig stab, morsomme delegater og masse sosialt. Høydepunktet må nok ha vært Eurovision-festen på lørdag, hvor alle kledde seg ut, sang av full hals, dansa og skapte nye vennskap. Jeg oppfordrer alle til å søke på Northern Lights neste år hvis du er interessert i å lære mer om CISV, og møte masse kule folk!

-Ada Lassen-Urdahl

CISV Vestfold

Publisert 24. februar 2017, 20:00 · Kategori: Hva skjer?, Internasjonale seminarer, International Junior Branch, NortherLightsWeeknd